Meer dan welkom!

Geplaatst: 20-06-2017

Voor onze bourgondische volgers van Eindhovens Rondje, is het geen geheim dat wij ziekelijke vis-fanaten zijn…

Het kan niet vers, grof, zee, zout en rauw genoeg zijn voor ons. Wij zaten dan ook met smart te wachten op de opening van Seabas the urban fisher. (Echte stalkers, zo erg dat we zelfs een paar keer bijna hebben geprobeerd binnen te dringen voor de opening).

Anyway, ze zijn dinsdag 13 juni open gegaan en wij zijn rennend naar de Grote Berg gegaan. Sebastiaan (SeBas, SeaBas) Ribbink – een goodlooking guy – lachte ons al vol trots tegemoet. Nog enigszins in shock van de drukte tijdens de lunch, liet hij meteen de hele zaak zien. De vis wordt ‘s nachts gevangen en ligt de volgende dag in de zaak. Verser kan niet, tenzij je zelf met een hengeltje in de weer gaat 

WAUW!! Wat ons betreft is de koelcel met verse vis aan de haak de eyecatcher van de zaak, maar toen we er even binnenzaten zagen we zo veel meer moois.

De lamp boven het homarium (een leefsysteem voor schaaldieren, verser kan dus niet) is echt fenomenaal prachtig! De rest houden we voor ons, want lieve Eindhovenaren als je een klein beetje liefde hebt voor seafood, MOET je zelf gaan.

Allemaal leuk die ‘verkooppraatjes’, maar wat staat er nou eigenlijk op het menu?

Voor de masterchefs die graag thuis hun visje willen bereiden, was er vandaag een dagvers assortiment met onder andere: forel, kabeljauwfilet, kabeljauwhaas, verse garnalen, victoriabaarsfilet, sliptong, zalmhaas met vel, roodbaarsfilet met vel, makreel, gevilde poon, dorade royal, zeebaars, kreeft, oesters en scheermessen.

En voor de hongerige visfanaten onder ons die direct een lekker visje aan de haak willen slaan:
pokebowl (tuna, salmon, shrimps), verse soep van de dag, broodje haring, scheermessen, kreeft, vongole, fish kroket mix, kibbeling, calamaris, name it!

Wil je wel je eten mee naar huis nemen, maar geen uren in de keuken staan? Ook daar is aan gedacht. Wat dacht je van een dagverse zalmlasagne, bouillabaisse, paella of een salade van haring, gevulde forel (die hoeft dus alleen nog maar in de oven), gerookte paling en smaakvolle wraps. Allemaal in handige, mooie verpakkingen to go.

Wij voelen ons als een vis in het water met deze heerlijke seafood-zaak.  You go SeaBas the urban fisher!

Nieuws overzicht

Recht van de visafslag