Eigen chef-kok

Onze eigen chef-kok vindt het erg gezellig als je onze heerlijke verse kibbeling of puntzak calamares bij ons opeet. Hij maakt alles ter plekke klaar en we gaan bijvoorbeeld ook werken met superlekkere Poke bowls. Eet je de vis liever thuis? Dan mag je altijd rekenen op een tip, bereidingsadvies of een idee voor alweer een verrassend gerecht. Zo delen we onze liefde voor vis met je en van inspiratie krijg je nooit genoeg, toch? SeaBas staat voor superlekkere, dagverse vis midden in de stad. Voor visliefhebbers begint het grote genieten aan de Grote Berg 14 in Eindhoven!


Different day, different fish

Als je op een onbewoond eiland zit en je gaat vissen, kun je niet zeggen: vandaag ga ik een makreel vangen. Je eet wat je die dag vangt. Zo is het bij ons ook een beetje. We hebben steeds weer een vers dagaanbod en dat is niet altijd hetzelfde. Dat maakt je bezoek aan SeaBas extra avontuurlijk. Maar waarom dan?

In de eerste plaats omdat sommige vissoorten niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn, of omdat de kwaliteit niet is zoals wij deze willen hebben. Wij kopen de vis alleen als hij op z’n best is. Veel mensen zijn bijvoorbeeld wel gewend aan wintergroenten en zomerfruit, maar willen het hele jaar dezelfde vis eten. Bij SeaBas vinden we dat je ook vis met de seizoenen moet mee-eten. Dat zorgt voor de nodige variatie en je ontdekt nog eens iets nieuws. Maar er is nóg een reden waarom we graag een beetje vrijheid omgaan met ons aanbod: we hebben een hekel aan voedselverspilling, en al helemaal als het gaat om vlees of vis! Plus natuurlijk dat we morgen alweer een nieuwe partij inkopen. Daarom willen we elke dag zoveel mogelijk uitverkopen. Zo blijven we trouw aan onze belofte van echt verse vis. Elke dag opnieuw.

POKE WHAT?

Lang voordat de eerste Pokémons verschenen, aten ze op Hawaii al Poke Bowls: superverse salades van rauwe vis en groenten. Poke betekent ‘snijden’ in het Hawaiiaans en dat is meteen een waarschuwing. Elke chef-kok op Hawaii snijdt je persoonlijk in 1000 stukken als je per ongeluk ‘Poké Bowl’ schrijft (met een streepje op de é). Ze hebben een gruwelijke hekel aan hipsters die met hun overheerlijke nationale gerecht aan de haal gaan…

Daarom blijven wij bij SeaBas zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke idee: de pure smaak van groenten en vis van shashimi-kwaliteit, ter plekke klaargemaakt en geserveerd in een speciale salad bowl. Natuurlijk experimenteren we stiekem met onze eigen recepten en smaakcombinaties, maar die durven we zelfs te serveren aan de chefs op Hawaii – zó lekker zijn ze.

 

Recht van de visafslag