This is OUR STORY

Wij houden van vis. Hoe verser hoe beter. Het liefst zó uit een kristalhelder bergstroompje, hup in de pan. Alleen hebben we geen tijd om de rest van ons leven te kamperen in Noorwegen. We houden namelijk niet alleen van vis, we houden ook heel erg van de stad. De energie, de mensen om ons heen, hier zijn wij juist als een vis in het water.


Bij SeaBas combineren we het beste van twee werelden: dagverse vis in de binnenstad van Eindhoven. En als we zeggen verse vis, dan bedoelen we ook verse vis. Meestal binnen 24uur van open zee naar hartje stad. Voor vrijwel alle Noordzeevis bij SeaBas geldt: ’s avonds varen de boten uit, ’s nachts wordt de vis ingekocht en ’s ochtends bij ons afgeleverd.

 

Seabas: made possible by Sebas(tiaan)

Op z’n zestiende wilde Sebastiaan Ribbink (1991) net zo’n mooie Italiaanse scooter als zijn vrienden. Hij ging naar zijn ouders en die zeiden na lang beraad: “Uhm, nee.”
Dus ging Sebastiaan op zoek naar een bijbaantje. Dat vond hij bij de plaatselijke viskraam. Met veel plezier ging hij vis verkopen op de markt en tegen de tijd dat hij z’n scooter bij elkaar had gespaard was hij zelf verkocht: aan de wereld van lekker (vis) eten en drinken. In de jaren die volgden heeft hij zich steeds verder verdiept in de verschillende soorten en uit welke delen van de wereld ze afkomstig zijn. Hij ontdekte ook hoe groot de kwaliteitsverschillen zijn en hoeveel het uitmaakt of vis echt vers is of niet. Tijdens zijn studie Commerciële Economie klom Sebas op binnen een grote visonderneming en leerde hij de beste vissers, kwekers, inkopers en transporteurs kennen.

 

Tegelijkertijd zag hij hoe steeds meer viszaken uit de centra van grote steden wegtrokken. Zo is het idee voor SeaBas ontstaan: hoe geweldig zou het zijn om vis van de allerbeste kwaliteit zo vers mogelijk midden in de stad te verkopen? Een plek in het centrum van Eindhoven waar gewoon elke dag de vangst van de dag verkrijgbaar is. Vissen die gisteren of eergisteren nog in de Noordzee zwommen, vandaag op je bord…

Sebas gooide een aantal lijntjes uit en ging in overleg met zijn contacten in de viswereld. Iedereen enthousiast. Helemaal omdat rechtstreeks met elkaar schakelen ervoor zorgt dat veel versere vis helemaal niet duurder hoeft te zijn. Je haalt er een paar schakels tussenuit (want iedere schakel wil er iets aan verdienen), bespaart tijd en de prijs blijft nog vlijmscherp ook. Toen kwam alles in zo’n stroomversnelling dat zelfs een wilde zalm even naar adem zou moeten happen. Maar hé, nu is er SeaBas en zit jij deze krant te lezen. Wat leuk dat je zo geïnteresseerd bent in het verhaal van Sebas en SeaBas, we hopen dat je met net zoveel aandacht van onze vis geniet!

Recht van de visafslag